Succes verhalen:
Nikan (herplaatst zomer 2021)
Deze ontzettend lieve en fijne vent is herplaatst bij enthousiaste nieuwe eigenaren die al een indian dog hebben. Het klikte gelijk enorm tussen de twee honden, en tussen Nikan en zijn nieuwe baasjes. Hij leeft nu zijn beste leven in een lekkere grote tuin en heel veel lange wandelingen. We gunnen dat deze vriendelijke, makkelijke vent ook van harte! Het ga je goed, Nikan!
Maze, nu Mees (herplaatst zomer 2021)
Vanwege persoonlijke familieomstandigheden moest Maze, nu Mees, een nieuw huisje zoeken. Met haar prachtige witte uiterlijk, zwarte ogen, en fijne karakter, was er veel animo voor haar. Ze vond uiteindelijk haar forever home bij een stel dat al eerder een Indian dog heeft gehad. Ze heeft maar mazzel met haar nieuwe baasjes: er wordt volop met haar ge-supt, gewandeld en geknuffeld. Bovendien mag ze mee met de boot van haar nieuwe eigenaren. Dat is toch geweldig?
Yuca (herplaatst winter 2021)
Deze prachtige mooie man heeft een lange tijd bij een adoptiegezin gewoond, geregeld vanuit de IDF. Yuca moest direct uit huis omdat hij de boel daar op stelten zette. Bazin verwachtte haar eerste kind, en Yuca was een druktemaker van jewelste. Bij het pleeggezin ontplooide Yuca zich echter al snel als een ontzettend lieve en makkelijke vent, die wel enorm veel sturing en begeleiding nodig heeft. Met zijn lange benen knalde hij door het bos, en hij kon het ook goed vinden met zijn tijdelijke huisgenoot Indian dog Odin. Yuca is geadopteerd en leeft nu in een ware hondenhemel: hij is namelijk verhuisd naar Zweden! Wow! Hij mag daar elke ochtend mee om een ochtendduik te nemen in het meer, hij krijgt alle 1 op 1 aandacht die hij nodig heeft, en zijn nieuwe eigenaar geeft aan dat hij in haar ziel is gekropen. Een prachtig verhaal! Yuca is terecht gekomen waar hij moest zijn.
Bubbel, nu Tiana (herplaatst voorjaar 2021)
Met 4 maandjes werd Tiana (voorheen Bubbel) herplaatst. Gelukkig was ze snel gewend en vond ze veel steun bij haar nieuwe speelmaatje, grote zus June. Inmiddels zijn we 2 maanden verder en is ze helemaal gewend en dat is te horen. Ze is een ontzettende kletser en ze laat weten als ze je aandacht wil.
Ze doet het ontzettend goed. Tijdens trainingen is ze supergeconcentreerd en heeft een echte will to please. Buiten daarentegen.... is nog veel spannends te beleven en vooral heel veel smaken te proeven. Want zo ontdekt ze -met veel gemopper van de bazen- de wereld. Alles maar dan ook alles moet ze proeven. Ze is al een echte grote meid en groeit als kool.
Groetjes,
Boy en Esme, Tiana’s baasjes
Enola (herplaatst nov 2020)
Enola had het in haar leven niet getroffen: ze was samen gekocht met haar zus door een meneer die heel graag goed voor haar wilde zorgen. Helaas gooide corona zijn leven overhoop, en moesten Enola en zusje herplaatst worden toen ze nog erg jong waren. Enola’s zusje werd snel geplaatst, maar Enola bleef over.
Via via kwam ze bij een mevrouw terecht die wel even voor haar wilde zorgen, maar met 4.5 maand werd duidelijk dat Enola een ernstige angststoornis ontwikkelde. Er moest nú hulp komen. Ze is toen bij Willemijn van Hees geplaatst in de noodopvang. Willemijns eigen Indian Odin en Enola waren dikke mik. Enola is in totaal 2 weken bij haar geweest en het was ongekend hoe Enola veranderde. Elke dag overwon ze haar angst een beetje. Van een kleine angstige bal, naar een ontdekkende meid vol energie.
Enola woont nu bij haar nieuwe baasjes met een andere indian. Enola is een prachtig succesverhaal: ze heeft volledig haar angsten overwonnen bij haar nieuwe baasjes. Wat zijn we daar dankbaar voor!
Rebble (herplaatst zomer 2020)
Rebble was 13 maanden toen hij vanwege prive omstandigheden herplaatst moest worden. Rebble is zo’n ongekende lieverd en blij ei, dat we voor hem niet vreesden. Snel hadden we al een stel op het oog. Rebble heet nu Rebbe Sef en woont bij zijn twee geweldig lieve baasjes en zijn eigen Indian vriendinnetje. Rebbe had het niet beter kunnen treffen!
Herplaatsing LOKI (James)
Deze stichting wil ik even in het zonnetje zetten.
Ik zal zeggen waarom.
Van huis uit vangen wij al herplaatsers op voor verschillende stichtingen, asielen en politie uithuisplaatsing.
Alleen de politie heeft ooit navraag gedaan naar een herplaatste hond. Geen van de andere stichtingen of asielen hebben ooit enige vorm van nazorg gedaan.
Zo begaan als deze stichting is met de herplaatsers, de bemiddeling en de oprechte belangstelling ook nog naderhand, dat is echt ongekend.
Als dit de norm is van deze stichting.. Dan zeg ik chapeau!.. Geweldig!..En.. ga alstublieft zo door.
Nogmaals, Hartelijk dank!.
Diana en Loki
Herplaatsing STORM (Indy)
Wat als onze 10 jaar oude grote vriend, een gepensioneerde waakhond, ras type Duitse Herder er niet meer is? Hoe zal dat zijn voor onze Indian dog Kaya van ruim 1 jaar? Een Indian dog die alleen over blijft zonder een soortgenoot? Een periode van wennen aan het gemis van een roedel genoot zal er altijd zijn maar alleen áchter’ blijven? Dat voelde niet goed. Nog een Indian erbij? Dan met 2 Indian Dog’s opboksen tegen de gevestigde orde van hondenbezitters met onopgevoede honden die voor een groot deel het natuurlijke instinct en gedrag kwijt zijn? Als het met 1 gaat dan ook met 2. Voor Kaya zou dit alleen maar goed zijn, een soortgenoot met gelijke instincten. Een Indian Dog met een niet te groot leeftijdsverschil moest het gaan worden. Als de juiste hond ons pad zou kruisen was deze welkom in ons gezin (vader, moeder, dochter van 16, Donar en Kaya).
Er werd een oproep geplaats voor een herplaatser door Vera van www.kynolanguage.nl . Direct met haar contact gezocht en ons team beschreven. Dit zou weleens een match kunnen zijn. Om hier zeker van de zijn werd er een afspraak gemaakt zodat de Indians kennis konden maken met elkaar. Het ging om de klik met elkaar. Wij als mensen sloten direct deze hond in ons hart en de klik tussen de Indians was er ook. Afspraken gemaakt wanneer ons nieuwe teamlid bij ons zou komen wonen. Onderweg naar huis Vera van ons avontuur verteld. Wat een leuke lieve hond met wel wat ‘werk’. Plannen werden gesmeed en wij liepen allen op een roze wolk. Totdat we het bericht kregen dat de herplaatser bij zijn eigenaar kon blijven. Wij waren blij voor de Indian maar moesten de harde val van de roze wolk een plekje geven.
De Indian Dog Foundation was inmiddels op de hoogte van onze wens, mede door hun goede contact met Vera en de gesprekken die wij met elkaar hadden gevoerd. Nog een geweldige Indian kwam voorbij die ‘tijdelijk’ zou verblijven in een gast gezin met Indian Dog ervaring. Na het zien van de beelden hoe hij zich gedroeg bij het gastgezin (binnen de paar uren dat hij er was) was het voor ons duidelijk hij hoort daar. Het (toen nog tijdelijke) gastgezin dacht daar precies hetzelfde over. ‘When it is meant to be, it is meant to be’. Het belang van het welzijn van de Indian Dog daar gaat het om.
Nog na pratend over de gebeurtenissen van het weekend en hoe belangrijk het is dat een Indian in de juiste roedel terecht komt kregen we vroeg in de avond een telefoontje van de Indian Dog Foundation. Er werd met spoed een opvang gezocht voor een jonge Indian dame van een half jaar oud. Deze was zonder deskundige bemiddeling herplaatst bij meneer x, die zeer veel ervaring had met trainen van herdershonden. Tanja Gallas van de Indian Dog Foundation ging diezelfde avond mee voor de begeleiding. Wij werden begroet door een speels bijtende ietwat drukke dame in een vrij compacte woonruimte. De combinatie met over de vloer kruipende kleinkinderen en het natuurlijke gedrag van de Indian welke een andere aanpak vergt dan honden die verder weg staan van de natuur was geen goede match. De jonge dame liet zich goed corrigeren en zowel Tanja als ik waren het eens dat ze die avond nog met mij mee zou gaan. Indien ze niet binnen de roedel zou passen zou de opvang tijdelijk zijn.
De rit naar huis duurde lang, door het stormachtige weer was het niet veilig om harder te rijden dan 80 km per uur. Hoe zou het gaan, zouden Kaya en Donar haar opnemen? Het leek mij geen probleem maar eerst zien en dan pas geloven. Op weg naar huis eerst nog even langs het werk van mijn man die een nachtdienst had. De jonge dame lag rustig in de transport Bench te slapen en kon bekeken worden door manlief, hij had er alle vertrouwen in dat de introductie met Kaya en Donar geen probleem zou zijn. Hij had hierin gelijk.
Binnen enkele minuten na binnenkomst was het voor de jonge dame duidelijk wat haar plaats was binnen de roedel. Senior Donar ging heerlijk op zijn plek liggen, wakend over de beide dames die druk spelend alle voor handen liggende speeltjes aan het uitproberen waren. Intensief spel kost veel energie en na ruim een uur gespeeld te hebben gaf Kaya aan dat het tijd was om te slapen. Dit voorbeeld werd zonder problemen gevolgd. Het zoeken naar de juiste slaapplek waar wij ook slapen was snel gevonden. Aan het voeteneind.
De daaropvolgende dagen intensief contact gehad met de Foundation over het verloop en de ontwikkeling van de kleine dame. Het was met 5 minuten al duidelijk dat ze hier op haar plek was en hebben wij haar ook vlot een andere naam gegeven, Storm. Drie weken na de plaatsing is Tanja langs geweest voor een huisbezoek om met eigen ogen te kunnen zien hoe het met Storm ging. Haar bevindingen heeft ze gedeeld op de facebook pagina van de Indian Dog Foundation.
Mede door de kundigheid van de Indian Dog Foundation in het maken van een match heeft Storm haar for ever home gevonden en wij een teammember voor Kaya.
Roza Jane, Paul, Amber, Kaya, Donar en STORM